ביולוגיה בקוד-פתוח (שעת הרצאה על ידי אנדרו הסל)

פורסם בתאריך 13 נובמבר, 2009
נושאים: ביואינפורמציה | 5 תגובות

"מחשוב וביולוגיה מאד דומים" אומר אנדרו הסל. אבל אנדרו לא עצר בהפרחת משפט כללי לאוויר, הוא הקים קואופרטיב ביוטכנולוגיה ומטרתו היא ליישם את תרבות ה"קוד הפתוח" בתחום שיתוף הידע הביולוגי שלנו.

סקרנים לעוד, הנה הרצאה בת שעה של האיש המשובח הזה עבור "אוניברסיטת הסינגולריות" :

תגובות

5 תגובות לפוסט “ביולוגיה בקוד-פתוח (שעת הרצאה על ידי אנדרו הסל)”

  1. מבוא לביולוגיה סינטתית (שעת הרצאה על ידי אנדרו הסל) | סינגולריות on 13 נובמבר, 2009 10:18 am

    [...] (פורסם במקור בבלוג "המדריך לטרמפיסט בסטטיסטיקה") [...]

  2. יוסי on 14 נובמבר, 2009 12:10 pm

    הפרכה משמעה ערעור התוקף. אתה מתכוון ל"הפרחת משפט כללי".
    איך האשכנזים הרסו את השפה העברית. אי אי אי.
    לא מבדילים יותר בין ח ל- כ

  3. ולנסיה on 15 נובמבר, 2009 1:31 pm

    אני חושבת שהוא ממעיט בסכנות של טכנולוגיה כזו.
    נכון, שרדנו כמין הרבה מאוד וירוסים איומים, אבל בדרך חלקם גרמו לחיסולים של אוכלוסיות שלמות או חלקים נכבדים של אוכלוסיות. לא הייתי שמחה לפיתוח של וירוס שימחה "רק" רבע מהאנושות. מה גם שלא נאלצנו מעולם להתמודד עם רצף של וירוסים יעילים בזה אחר זה.
    בסך הכל, המין האנושי מצא דרך להשתמש בכל טכנולוגיה לרעה מאז המצאת האש וכלל שכוחה של הטכנולוגיה גדול יותר, כך גדל גם הנזק.

  4. טל גלילי on 20 נובמבר, 2009 11:34 am

    תודה יוסי, תוקן.
    אל תטיל את האשמה על האשכנזים – זה רק אני שהוא קצת דיסלקטי לפעמים (בעיקר כשאני כותב בזריזות).

  5. טל גלילי on 20 נובמבר, 2009 11:36 am

    מחד – אני מסכים איתך.
    מאידך – לא ברור שעצימת עיניים תעזור. ברגע שהעולם נחשף ל"טכנולוגית גרעין", קשה מאד לגרום לכולם לומר "טוב נו, שאף מדינה לא תפתח את זה כי זה מסוכן". בסוף מישהו יפתח, ועל כן כולם נכנסים למירוץ חימוש/פיתוח. אני לא נתקלתי בפיתרון לבעיה העקרונית הזו.

השארת תגובה